Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Mann i kontorlandskap foran PC
- Vi blir stadig flinkere til å spare til pensjon, jeg tror ny IPS kan ha en effekt. Også blant de yngre ser vi at bevisstheten rundt pensjonssparing er høy, sier direktør for formuesforvaltning Pål Bergskaug.

En rekke banker og forsikringsselskaper har de siste ukene kritisert nordmenn for manglende kunnskap om pensjon og for å spare for lite til egen pensjon.

- En undersøkelse vi nylig har gjennomført viser at bildet som tegnes er feil, og at nordmenn faktisk tar ansvar for egen pensjon, sier Pål Bergskaug i SKAGEN Fondene.

Hver fjerde sparer til pensjon

Mer enn hver fjerde nordmann (27 prosent) sparer allerede til egen pensjon utover det myndighetene og arbeidsgiver setter av, viser en undersøkelse Sentio Research har utført for SKAGEN. I pensjonsreformen fra 2006 legges det opp til at du selv kan spare til pensjonsalderen, ut over det arbeidsgiver er pålagt å spare for deg og det du får fra Folketrygden.

Det varierer stort hvor mye arbeidsgivere sparer for sine ansatte, det kan være lurt å sjekke hva som ligger i denne avtalen. Du kan også sjekke hvor mye du får utbetalt ved å logge deg inn på www.norskpensjon.no

Yngre mer opptatt av pensjon

I den ferske undersøkelsen kommer det frem at den yngre generasjonen er mer opptatt av pensjonssparing enn eldre grupper. I aldersgruppen 18 til 35 år oppgir hele 54 prosent at de planlegger å begynne med privat pensjonssparing.

- Nordmenn er flinke til å planlegge sin pensjonsalder, og de blir stadig flinkere. Spesielt hyggelig er det å se at mer enn halvparten av nordmenn i aldersgruppen 18 til 35 år planlegger å starte egen pensjonssparing utover det myndighetene og arbeidsgiver sparer for dem, sier Bergskaug.

Ny skattegunstig pensjonssparing med IPS

1. november kom individuell pensjonssparing (IPS) på markedet. Kort fortalt er IPS en skattegunstig måte å spare til pensjon, ved at du får inntil 9.600 kroner i skattefordel dersom du sparer maksbeløpet på 40.000 kroner i 2017. Men sparepengene låses til du fyller 62 år, og utbetalingen må skje helt til du fyller 80 år.

Syns du det er lenge å låse pengene dine, kan fri sparing i aksjefond, gjerne kombinert med en aksjesparekonto, være en god løsning.

IPS har slått godt an blant mange av SKAGENs kunder. Du kan enkelt finne pensjonssparingen som passer deg best med pensjonskalkulatoren vår. 

Viktig dato å huske på for IPS 

For at du skal være sikker på å få skattefordelen for skatteåret 2017 er siste frist for å starte IPS-sparing i SKAGEN satt til 22. desember.  Når du sparer i våre aksje- og rentefond får du kurs den dagen vi har mottatt ordren fra deg. For IPS gjelder andre regler. Der regnes ikke IPS'en som opprettet før vi har registrert at pengene har kommet inn på fondets konto - det kan ta noen dager.

Derfor: vil du være helt sikker på å få med IPS på skattemeldingen for 2017 bør du ha startet før 22. desember. 

Les også

Dette er individuell pensjonssparing – IPS
Fri sparing – langsiktig sparing til pensjon
Pensjonskalkulator
Spørsmålet du bør stille arbeidsgiveren din

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up