Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Portrett av en mann
Fredrik Bjelland er ny porteføljeforvalter i vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki.

Som porteføljeforvalter var Bjelland delvis ansvarlig for den daglige ledelsen av NBIMs Shanghai-baserte forvalterteam og den interne forvaltningen av de kinesiske aksjeporteføljene. NBIM forvalter Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som Oljefondet. Han har lang og bred erfaring med forvaltning av aksjer i vekstmarkeder og utviklede markeder og jobbet tidligere som aksjeanalytiker i Morgan Stanley.

- Fredrik oppfyller alle kvaliteter vi ser etter i en porteføljeforvalter; sterke grunnleggende aksjeanalyseferdigheter, solide resultater, ambisjoner og integritet. Han passer også godt inn i forvalterteamet sosialt og kulturelt. Vi gleder oss over å kunne ønske ham velkommen om bord. Å ansette de beste talentene vi kan for å forvalte kundenes penger er vår viktigste oppgave i SKAGEN, sier investeringsdirektør Alexandra Morris.

- Jeg gleder meg over å bli med i teamet som forvalter for SKAGEN Kon-Tiki, et av de mest fremgangsrike og kjente fondene i sin klasse. SKAGENs sterke verdier og klart definerte investeringsfilosofi er et utmerket utgangspunkt for å levere overlegen risikojustert avkastning til kundene, sier Fredrik Bjelland.

Fredrik Bjelland starter i SKAGEN 28. august 2017 og flytter fra Shanghai til hjembyen Stavanger.

Sender stafettpinnen videre
Etter mer enn 15 år som porteføljeforvalter for SKAGEN Kon-Tiki går Kristoffer Stensrud over i en senior rådgiver- og mentorrolle for ledelsen og forvalterteamet. Kristoffer er en av grunnleggerne av SKAGEN og fortsetter å være en av de største eierne i selskapet.

- Kristoffer vil bli en verdsatt mentor, særlig for de yngre porteføljeforvalterne. Han er svært kunnskapsrik og har en egen evne til å bruke den. Han er ukonvensjonell, nysgjerrig og åpen. Den nye rollen passer personligheten hans godt og han vil fortsette å være til stor nytte for alle kundene i SKAGEN, sier administrerende direktør Øyvind Schanke.

Et dedikert team
SKAGEN Kon-Tiki-teamet består fra 28. august av hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Cathrine Gether og Fredrik Bjelland. Med sine komplementære kunnskaper og ferdigheter er de godt rustet til fortsatt å levere SKAGEN Kon-Tikis sterke historiske meravkastning.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up