Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right

Begrunnelse for utvelgelse

Arctic Nordic Equities har et solid team med gode resultater. Forvalterne har jobbet sammen lenge, noe som er med på å underbygge gode prosesser. Gjennom Artic har de også organisasjon som utelukkende fokuserer på forvaltning.

Forutsetningene bør derfor være til stede for at resultatene skal være gode også fremover. Fondet vil kunne avvike betydelig mot referanseindeks, noe som kan resultere i både mervavkastning og mindreavkastning i perioder.

Begrunnelse for utvelgelse logo

VÅRE EKSPERTERS VURDERING

Fondsmandat

Fondet søker å bygge en portefølje bestående av 25-60 nordiske selskaper med best mulig kombinasjon av kvalitet og pris. Forvalterne har en preferanse for verdiskapende og veldrevne selskaper. Fokus er på verdsettelse og risiko opp mot avkastningspotensialet. Selskaper velges basert på fundamental analyse. Forvaltningen er aktiv og indeksuavhengig.

Forvalter

Arctic Fund Management er en norsk forvaltningsorganisasjon, som ble etablert i 2010. Totalt forvaltes rundt 13 milliarder kroner på vegne av kunder.

Fondet forvaltes av Sindre Sørbye, Tore Mengshoel, Ole E. Dahl og Thomas Rasmussen. Porteføljeforvalterne har bakgrunn fra Orkla. I 2011 satte de opp et eget forvaltningsselskap, Solsten, som senere ble integrert inn i Arctic Fund Management i 2016.

SKAGENs anbefalte eksterne aksjefond kan ikke oppfattes som en personlig investeringsanbefaling (investeringsrådgivning). De anbefalte eksterne aksjefondene er valgt ut fra en rekke kriterier av profesjonelle forvaltere. Dersom du ønsker investeringsrådgivning, som er hensyntatt din økonomiske situasjon og risikotoleranse, kan du kontakte Kundeservice.

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up