Hopp til hovedinnholdet
Illustrasjon av seilbåter på havet
Finn sparingen som passer for deg med spareløsningen Compass by SKAGEN.

Last ned brosjyren for Compass by SKAGEN (pdf)

Spareprofilen du velger øker muligheten for stabil og god avkastning på pengene dine, tilpasset hvor lenge du ønsker å spare og hvilken risiko du er villig til å ta. 

Målet med Compass by SKAGEN er å redusere svingningene og øke mulighetene for stabil avkastning. Vi hjelper deg å holde riktig Compass-kurs uansett om du vil ha høy eller lav risiko, spare lenge eller bare noen år.

Trenger du hjelp underveis kan våre rådgivere hjelpe deg med å holde stø kurs mot sparemålet ditt.

Fem unike spareprofiler

Vi har laget fem unike spareprofiler som skal hjelpe deg å holde rett Compass-kurs for sparingen din. Med SKAGEN Select balanserer du investeringene dine til å passe din risikoprofil. Du får altså et riktigere forhold mellom risiko og forventet avkastning. 

De fem spareprofilene er i virkeligheten fem såkalte fond-i-fond. Disse fondene består av en kombinasjon av SKAGENs velkjente fond og enkelte nøye utvalgte eksterne fond.

SKAGEN er kjent for sine få, men gode aksje- og rentefond. For å skape stabile og robuste spareprofiler har vi funnet et knippe eksterne fond som kompletterer våre optimalt. De eksterne fondene jevner ut svingningene og sprer risikoen i de ulike spareporteføljene. De fleste av disse fondene er ikke tilgjengelige hos noen andre forvaltere i Norge.

Med aksjefond kan du virkelig få vind i seilene, men også møte høy sjø. Rentefondene navigerer til gjengjeld i mer rolig farvann, men hvor fremdriften ikke alltid kan måle seg med aksjefondene.

Prioriterer du muligheten for høy avkastning over lav risiko, peker Compass-kursen på en spareprofil med høy aksjeandel. Prioriterer du lav risiko over høy avkastning, bør du overveie en løsning med høy renteandel.

Spareløsning tilpasset deg

Våre fem spareprofiler har fått navn etter hvor stor andel rente- og aksjefond de har. For eksempel består SKAGEN Select 80 av 80 prosent aksjefond og 20 prosent rentefond. Fordelene med å kombinere rente-og aksjefond i sparingen din er flere:

  • Du sprer risikoen ved å investere i flere fond. Selv om ett fond går dårlig kan et annet gå godt.
  • Ved å kombinere rente- og aksjefond reduseres svingningene.
  • SKAGENs aktive forvaltning i kombinasjon med nøye utvalgte eksterne fond kan gi deg større vern mot svingninger.

Ekspertene bak

Compass by SKAGEN og spareprofilene SKAGEN Select gir deg tilgang til et team av erfarne eksperter og noen av bransjens fremste forvaltere. SKAGENs forvaltere har holdt seg til den samme aktive og verdibaserte investeringsfilosofien siden oppstarten i 1993.

Det har vi tenkt å fortsette med, fordi vi vet at den er det beste for kundene over tid. Porteføljeforvalterne er eksperter på å velge selskaper som kan gi kundene god avkastning på sikt. De har plukket ut noen spennende eksterne fond for deg og sørger for at spareprofilene til enhver tid holder den rette kursen.

Porteføljeforvalter Stein Svalestad skal forvalte de fem SKAGEN Select-fondene. Stein har bakgrunn som porteføljestrateg i SKAGEN og har selv vært med å utforme og velge hvilke fond som skal inngå i SKAGEN Select. Hans hovedansvar er å sørge for at de ulike spareprofilene til enhver tid sørger for jevn avkastning til andelseierne ut fra risikoprofilen de har valgt.

Finn din spareprofil med Fondsguiden

Det skal være enkelt å finne din Compass-kurs. Med vår nye fondsveileder er det enkelt å finne den spareprofilen som passer din risikovilje og tidshorisont best. Prøv Fondsguiden og se hvilken profil som passer deg

Minste beløp for å investere i SKAGEN Select-fondene er kun 250 kroner, og du velger selv hvordan du vil spare. Kanskje har du en engangssum du vil spare, eller vil du spare jevnt hver måned i en spareavtale? Du bestemmer. Med Compass by SKAGEN får du full oversikt over investeringene dine. Du kan til enhver tid følge med på utviklingen enten på mobil eller PC.

Kostnader i SKAGEN Select-fondene

Kursfastsettelse i SKAGEN Select-fondene

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.