Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

– Det er liten tvil om at det finnes mange dyktige fondsforvaltere der ute. Det er ikke spesielt vanskelig å finne folk som har gjort det bra, men vår jobb er å finne ut hvem som vil gjøre det bra fremover, sier porteføljeforvalter og fondsekspert Stein Svalestad.

Systematikk og grundighet

Sammen med fem andre fondseksperter, hvorav tre jobber i Storebrand Asset Management, har de utviklet en rekke verktøy og kriterier for å velge ut hvilke eksterne fond som skal inngå i SKAGENs tilbud. Det er en omfattende jobb å velge ut de fondene teamet kan sette stempelet “Anbefalt av SKAGEN” på. Det krever systematiske og grundige undersøkelser og analyser.

Omstillingsevne og beslutningsdyktighet

Teamet vurderer en rekke forhold rundt de eksterne fondene, som hvordan forvalterorganisasjonen er bygget opp, hvilke incentiver de har, hvor fl inke de er til å omstille seg og hvor beslutningsdyktige forvalterne er. Det er også viktig at det er en sammenheng mellom hva forvalterne kommuniserer og hvordan porteføljen er bygget opp.

Du skal sove godt om natten

– Etter min mening er en av de viktigste faktorene med “Anbefalt av SKAGEN” at kundene har noen som passer på investeringene. Vi har jevnlige oppfølgingsmøter med forvalterne for å sikre at fondet opprettholder kvaliteten. Klarer de ikke det, tar vi fondet av listen og gir beskjed til andelseierne. Vårt viktigste mål er at kundene skal sove godt om natten. Vi passer på, sier Stein.

Dette er Anbefalt av SKAGEN

Mann foran trær
Porteføljeforvalter Stein Svalestad leter etter kvalitetsfond som kan gi god avkastning over tid.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up